Moov around

Hoe versier je iemand?

Of je nou een spierziekte hebt of niet, contact maken met degene die je heel leuk vindt is super spannend. De grote vraag is namelijk of hij of zij jou ook leuk vindt. Als je een zichtbare spierziekte hebt, voel je je misschien onzeker, want kijkt hij of zij nou naar jou of naar je rolstoel? En als je spierziekte niet zo zichtbaar is, wanneer vertel je er dan iets over? Deze tips helpen je je eerste move te maken!

» Neem risico!
Als je in de liefde iets wil bereiken, moet je risico durven nemen. Schrijf jezelf niet bij voorbaat af, maar wees trots op jezelf en laat dat zien. Wees niet alleen die leuke vriend maar zet je charmes in en steek je nek uit! 

» Zorg dat je elkaar vaak ziet. 
Zorg dat je ´toevallig´ in de buurt komt, glimlach en zoek (oog)contact. 

» Geef complimentjes.
Niet alleen meisjes, maar ook jongens vinden het vaak leuk om complimentjes te krijgen. Praat met degene en geef hem/haar aandacht. 

» Stel vragen en luister naar de ander. 
Kom bijvoorbeeld later nog eens terug op een vorig onderwerp. Weet je steeds op het ‘moment suprême’ niks te vertellen? Bedenk dan van te voren iets leuks. Dus geen gedoe over taxi’s die te laat komen of die fysio die altijd vervelend doet. Gewoon iets over je droomvakantie of de plannen die je hebt voor het weekend. Het hoeft echt niet super stoer te zijn, als je iets van leuks van jezelf laat zien zal de ander dat vast ook leuk vinden.

» ´Gebruik´ je spierziekte. 
Vraag of degene je even wil helpen met je jas ofzo.

» Vind je het spannend om iemand ´live´ aan te spreken? 
Probeer dan degene die je leuk vindt eerst beter te leren kennen via bijvoorbeeld WhatsApp of een privé berichtje via Facebook. 

» Oefen ´gewone´ gesprekjes met vreemden. 
Bijvoorbeeld in de supermarkt of maak eens een praatje met iemand in de bus. Als je dat een beetje onder de knie hebt, gaat het vast ook makkelijker bij degene op wie je verliefd bent. 

» Wil je weten of de ander jou ook leuk vindt? Neem de gok!
Het is altijd moeilijk te zeggen of degene die jij leuk vindt jou ook ziet zitten. Iedereen reageert weer anders als hij of zij verliefd is.  Zeg tegen degene dat je hem of haar leuk vindt. Dit is super spannend en je kan afgewezen worden, maar je kan ook de liefde van je leven vinden! 

» Iemand meteen alles vertellen over je spierziekte?
Iemand die je maar één keer ziet hoeft echt niet te weten dat je een aandoening hebt. Is die persoon misschien een nieuwe (beste) vriend of vriendin? Dan is het goed om meer over jezelf te vertellen en dus misschien ook wel over je aandoening. Belangrijk is dat je je bij diegene op je gemak voelt en dat je diegene kan vertellen over je aandoening. Dat is fijn zodat de ander je beter kan begrijpen en mogelijk hulp kan bieden mocht het nodig zijn. Meer hierover lees je hier.

» Ga daten! 
Misschien ga je (nog) niet zo vaak uit en kom je niet zoveel mensen tegen. Misschien is online daten wat. Let wel goed op, er lopen ook een hoop weirdo’s rond. Iemand kan zich online heel anders voordoen. Er zijn ook ‘speciale’ datingsites voor mensen met een beperking. Kijk maar eens hier, hier of hier.  
Rubrieken: Liefde & seks
Tags: verkering, liefde, versieren, AMC, mitochondriƫle myopathie, HMSN, centronucleaire myopathie

Gerelateerde filmpjes

Nynke heeft de liefde van haar leven gevonden!