Moov around

Uitgaan!

Houd jij heel erg van uitgaan? Of zit je juist liever met een zak chips op de bank? Deze tips helpen je om het uitgaan eenvoudiger te maken:

» Bekijk de kroeg eens overdag. 
Piepkleine kroegen, te smalle deuren? Bang dat je valt? Kun je naar de wc? Kijk er overdag eens binnen. Dan is het niet zo druk en kun je een kijkje nemen. Informatie over de toegankelijkheid van gebouwen (o.a. kroegjes en clubs) vind je hier. Je kunt de app ook downloaden op je mobiel. 

» Moeite met de trappen bij een grote discotheek?
Vraag – als je durft - die leuke jongen of sterke bewaker of hij jou naar boven tilt!

» Geen toegankelijk toilet? 
Voor mannen is dat makkelijker op te lossen maar ook voor vrouwen zijn er oplossingen. Voor meiden die moeite hebben om van een (laag) toilet op te staan: Google eens op plastuit of uribag (laatste ook voor mannen). Voor vrouwen in een rolstoel kan het Invention kussen een oplossing zijn, zie hier. Misschien niet sexy maar een luier kan ook een oplossing zijn voor een avondje uit of dagje uit zonder zorgen. Vraag dit bij de apotheek of een medisch speciaalzaak. Trouwens, het politiebureau is ook midden in de nacht open en daar vind je meestal een aangepast toilet!

» Bang voor mensen die stom naar je staren? 
Maak er gebruik van en bekijk het positief. Kan je direct contact met ze maken. Ga er niet vanuit dat mensen niet met jou willen praten, misschien zijn ze wel net zo zenuwachtig als jij! 

» Wil je je ouders niet lastig vallen met halen en brengen? 
Probeer wat te regelen met vrienden of familie, misschien gaat je broer of neef (met auto) ook wel stappen en wil hij jou wel thuis afzetten. 

» Pak een filmpje en zak lekker weg in die relaxte stoelen!  
Uitgaan hoeft niet perse in de kroeg of club. Als je na de bioscoop nog energie over hebt, kun je daarna nog wat gaan drinken. 

» Wil je graag uit, maar is het eigenlijk te vermoeiend? 
Kijk of het lukt om af en toe te gaan. Houd er rekening mee in je planning van de week en de rest van het weekend. Of nodig mensen bij jou uit, haal chips en download de nieuwste films en muziek. 
Rubrieken: Uitgaan, Vrienden, Vrije tijd
Tags: uitgaan, kroeg, club, AMC, mitochondriële myopathie, HMSN, centronucleaire myopathie

Gerelateerde filmpjes

Zie hier het filmpje van Duncan tijdens het rockfestival CityRock!
Hoe maak je vrienden? En vertel je je vrienden alles over je spierziekte?
Filmpje van Boyan.
Nynke heeft de liefde van haar leven gevonden!
Bekijk hier het filmpje van Maikel over aangepast skiën.
Thomas is een uitgaansbeest. Maar wat doet hij als hij moe wordt? En hoe gaat hij om met onbegrip?